over ons

Mariëlle

Mijn naam is Mariëlle van der Ham, een creatieve, gevoelige, doortastende MEEdenker!

Dat ik met kinderen wilde werken, wist ik al van jongs af aan. In Jeugddorp de Glind ging het vlammetje voor het lesgeven vol aan. Hier werkte ik met kinderen die door omstandigheden een andere aanpak nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Dit is wat ik wil, voelde ik toen al heel sterk!

Lees meer

Mijn passie ligt bij gedrag, de sociale processen binnen een groep en de problemen waar kinderen en jongeren mee kunnen worstelen. Ik merkte dat ik me als leerkracht graag bezig hield met vragen als: Wat doen we met groepsdruk? Waar komt de angst van dit kind vandaan? Waarom trekt een kind zich terug in een groep? Vaak ging ik in gesprek met deze kinderen. Op die manier kwam ik erachter hoe het ècht met ze ging. En wat ze nodig hadden.

Na ruim 15 jaar voor de klas volgde ik de opleiding voor Kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica. Op diverse scholen en in onze praktijk begeleid ik nu kinderen met sociaal emotionele hulpvragen. Ook ben ik opgeleid als Kragt-trainer en GroepsGelukCoach waardoor ik groepstrainingen op maat geef op scholen.

Mijn kracht ligt in het goed kunnen afstemmen op elk kind. Ik ben eerlijk, stel prikkelende vragen en kan het luchtig houden met een grapje. Hiermee haal ik naar boven wat er speelt. Ik ben creatief in het toepassen van verschillende werkvormen die een verbinding maken tussen hoofd, hart en lichaam. Het beste gesprek met een kind voer je als je samen met iets bezig bent.
Ik help je graag en denk Met Je Mee.

Sandy

Mijn naam is Sandy van den Bogert, een empathische, eerlijke en gedreven MEEdenker!

Al meer dan 25 jaar sta ik voor de klas. Kinderen van alle leeftijden heb ik inmiddels wel lesgegeven. Ik ben begonnen in het reguliere basisonderwijs en na 7 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal basisonderwijs. En daar werk ik nu nog steeds. Met veel plezier en passie. Van nature willen kinderen graag leren. Soms zijn er factoren waardoor dat leren niet lukt. En juist dan is het fijn om hun steun in de rug te zijn. Om samen verder te kijken naar het hoe en waarom en vooral om met elkaar een plan van aanpak te maken. Wat wil jij graag leren en hoe kunnen we dat bereiken?

Lees meer
Waarom dan kindercoach? De 16 kinderen in mijn klas wil ik allemaal evenveel tijd, aandacht en liefde geven. Maar de één heeft wat meer nodig dan de ander. Het ontbreekt simpelweg aan genoeg tijd om eens lekker met een kind te gaan spelen en kletsen en om uit te vogelen wat het nu écht bezighoudt. Daarom heb ik de post HBO opleiding tot kindercoach gedaan bij BGL. Tijdens deze opleiding heb ik ‘de juf’ in mij af en toe flink moeten toespreken. Het willen helpen is zo’n groot onderdeel van mijn karakter. Maar hoe help je een kind nu echt? Door het kind de ruimte en het vertrouwen te geven dat ze mogen zijn wie ze zijn. Dat ze zelf de oplossingen in zich hebben. Niet door te sturen, maar door te volgen en het kind centraal te zetten.

Als coach heb ik veel aan mijn jarenlange ervaring met werken met kinderen. Ik bedenk graag creatieve werkvormen en gebruik humor in het contact met kinderen. Mag ik even Met Je Mee…. leven, denken, voelen, lachen, lopen,….?